Bosanske piramide v Visokem?! Osmanagićologija (2. del)

Bosanske piramide v Visokem?! Lari fari! Osmanagićev nateg!

Roman-Vodeb-Teoretski-Psihoanalitik-piramide-bosna-osmanagicGlede na to, da je tole moje pisanje nekakšno nadaljevanje »razkrinkavanja« vseh tistih »ljubiteljev teorije zarote«, ki se navadno »suvereno« in domala nepovratno ujamejo v psihično past, ki so jim jo v njihovem otroštvu t. r. nastavili starši (kot prve avtoritete), se bom v tem pisanju v resnici osredotočal na delovanje psihološkega mehanizma vzpostavljanja znamenite TEORIJE ZAROTE. Po mojem iskrenem prepričanju je ravno Semir Osmanagić (med ostalo psihopatologijo, ki jo osebno zaznavam) ujetnik (psihičnega) prepričanja, k ga je Freud omenil v svojih dveh (zgodnjih) spisih: »O seksualnem razsvetljevanju otrok« (1907) in »O infantilnih seksualnih teorijah« (1908).  (Če bi na tem mestu elaboriral celotno teorijo zarote, bi se tekst razvlekel za 100%.)

Osmanagić je po tej plati toliko bolj zanimiv, ker so njegove teorije zarote – tako kot pri svetovno znanemu Davidu Ickeu (in Alexu Jonesu) – podprte še neko drugo psihično patologijo (psihiatri jo diagnosticirajo kot histrionična osebn

V Bosni je močno razvito rudarstvo, torej tudi geologija. Eno leto po Osmanagićevim razglasu, da je odkril piramide v Visokem in da je hrib Visočica v resnici »umetna« piramida, je znanstveno-predavateljski svet Rudarsko-geološko-gradbene fakultete Univerze v Tuzli izdal poročilo glede Osmanagićevih »odkritij«. Poročilo (pod katerega se je podpisalo sedem strokovnjakov – po večini z doktorsko izobrazbo) je vsebovalo sklice na preverjanje dveh kompetentnih geologinj (Nadžije Nukić in Radmile Kovačević) in je v svojem sklepnem poročilu zanikalo vse Osmanagićeve trditve in teorije (beri: nanašalne blodenje, fantazije, halucinacije).

Starejše kolumne

Novejše kolumne